De Nederlandse deelnemers aan de Olympische Winterspelen zijn donderdag in Peking gearriveerd. Waar het op Schiphol nog goed lukte om voor vertrek afstand van andere mensen te houden, was dat in de Chinese hoofdstad een stuk moeilijker.

Als gevolg van de strenge maatregelen rond het coronavirus ontstonden op de luchthaven op meerdere plekken behoorlijk lange rijen. De sporters en stafleden moesten onder meer hun gezondheidsgegevens invullen en een coronatest laten afnemen.

Op het vliegveld van Peking lopen enkele honderden mensen in witte pakken rond die alles in goede banen moeten leiden. Vooral bij het ophalen van de koffers was het druk. Ook veel sporters uit andere landen zaten op de vlucht vanuit Amsterdam.

De atleten zijn inmiddels aangekomen in het olympisch dorp. Daar horen ze later op de dag of hun coronatest negatief is. Is dat niet het geval, dan worden de betreffende sporters apart gezet in een quarantainehotel.

Nederland doet met 42 sporters mee aan de Winterspelen, die volgende week vrijdag van start gaan. Het vierjaarlijkse evenement duurt tot en met 20 februari.