Handballer Robin Schoenaker, een van de negen internationals die tijdens het EK besmet raakte met het coronavirus, heeft maandag negatief getest op het coronavirus en sluit weer aan bij de groep.

De opbouwspeler is zelfs al toegevoegd aan de wedstrijdselectie voor de derde wedstrijd uit de hoofdronde tegen wereldkampioen Denemarken, die maandag om 18.00 uur begon.

De Nederlandse ploeg haalde eerder al opgelucht adem omdat de laatste testrondes op zondag en maandagochtend geen nieuwe besmettingen bij de spelers opleverden. Wel testte de mediamanager van de ploeg positief.

Schoenaker was een van de eerste spelers die in Boedapest besmet raakte en in isolatie moest op zijn hotelkamer. Hij heeft daar in totaal zeven dagen gezeten en miste de duels met Portugal (32-31) in de groepsfase en de wedstrijden tegen Frankrijk (24-34) en Montenegro (34-30) in de hoofdronde.

De acht spelers die nu nog steeds in quarantaine zitten zijn: Jeffrey Boomhouwer, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, Kay Smits, Jasper Adams en Samir Benghanem.

Ook keeperstrainer Gerrie Eijlers, fysiotherapeut Robert Baardse en bondscoach Erlingur Richardsson zijn nog in isolatie.

Bekijk de EK-zege van de Nederlandse handballers op Montenegro
162
Bekijk de EK-zege van de Nederlandse handballers op Montenegro

Stand groep I

  • 1. Denemarken 3-6 (+15)
  • 2. Frankrijk 3-4 (+7)
  • 3. IJsland 3-4 (+5)
  • 4. Nederland 3-2 (-7)
  • 5. Montenegro 3-2 (-7)
  • 6. Kroatië 3-0 (-13)