Stephen Curry heeft Golden State Warriors in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) aan een spectaculaire zege op Houston Rockets in de NBA geholpen. Dankzij een score van Curry tijdens de buzzer - het eindsignaal - wonnen de Warriors met 105-103.

"Het werd een keer tijd. Dit is de eerste keer dat het me overkomt", zei Curry, die nog nooit tijdens de buzzer had gescoord.

Curry kwam tot een totaal van 22 punten, maar tijdens een groot deel van het duel was er vooral frustratie bij de thuisploeg, die lang tegen een achterstand aankeek. De marge was zelfs vijftien en werd pas kort voor tijd gedicht: 103-103.

Garrison Mathews van de Rockets miste bij een poging het duel met een driepunter te beslissen, waarna er 8,5 seconden overbleven. Curry bezorgde de Warriors de winst, die nodig was na zes nederlagen in de laatste negen duels.

Bucks te sterk voor Bulls

Milwaukee Bucks was in de topper in de oostelijke divisie van de NBA te sterk voor Chicago Bulls. Giannis Antetokounmpo had met dertig punten en twaalf rebounds een belangrijk aandeel in de 94-90-zege. Voor Chicago bleken de 35 punten van DeMar DeRozan niet voldoende.

Milwaukee staat op de vierde plaats in de Eastern Conference, met 29 zeges tegen 19 nederlagen. De Bulls (28-16) staan achter leider Brooklyn Nets (29-16) op de tweede plaats. De koploper uit New York versloeg San Antonio Spurs met 117-102.

In het westen leidt Phoenix Suns met 35 overwinningen tegen 9 nederlagen. Golden State Warriors staat tweede.