Het Nederlands kampioenschap veldrijden wordt ook volgend jaar niet in Zaltbommel verreden. De Gelderse plaats heeft de organisatie donderdag teruggegeven aan wielerunie KNWU.

De Nederlandse titelstrijd staat op 8 en 9 januari 2022 op het programma. De KNWU moet nu op zoek naar een alternatieve locatie.

Door de verlengde coronamaatregelen zijn toeschouwers niet toegestaan langs het parcours. De organisatie in Zaltbommel heeft daarom besloten af te zien van het evenement.

Begin dit jaar ging het NK in Zaltbommel ook al niet door als gevolg van de coronamaatregelen. Toen kwam er geen alternatief, waardoor er voor het eerst sinds de eerste editie in 1963 geen NK werd verreden.

Mathieu van der Poel werd in 2020 voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.

Mathieu van der Poel werd in 2020 voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.
Mathieu van der Poel werd in 2020 voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.
Foto: ANP

Zaltbommel mag het in 2023 opnieuw proberen

Na twee mislukte pogingen mag Zaltbommel van de KNWU in 2023 opnieuw proberen het NK te organiseren. Voorzitter Robert Schimmer van het organisatiecomité hoopt dan wel een volwaardig kampioenschap te kunnen organiseren.

"We kunnen én mogen onze ogen niet sluiten voor de actuele situatie rondom het coronavirus en de huidige maatregelen," zegt Schimmer. "Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. Dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren."

Bij de laatste editie van het NK veldrijden, in 2020, pakte Mathieu van der Poel voor de zesde keer op rij de nationale titel bij de mannen. Ook in 2022 wil hij zijn titel verdedigen.