Estavana Polman behoort definitief tot de selectie van de handbalsters voor het WK van volgende maand in Spanje. Bondscoach Monique Tijsterman bracht de selectie zaterdagochtend terug van 21 naar 18 speelsters.

Tamara Haggerty, Harma van Kreij en Maxime Struijs zijn de laatste drie afvallers voor het toernooi waarop Oranje zijn wereldtitel verdedigt. Zij blijven wel stand-by en kunnen ten koste van een andere speelster aan de selectie worden toegevoegd.

De spelersgroep bevat alle bekende namen. Met de 21-jarige Zoë Sprengers van Bayer Leverkusen behoort er slechts één speelster tot de selectie zonder ervaring op een eindtoernooi.

Polman is net hersteld van een zware knieblessure, die haar maandenlang aan de kant hield. Ze maakte donderdag haar rentree bij de vernederende 36-21-oefennederlaag tegen Noorwegen.

Zaterdag toonde Oranje verbetering door Rusland met 32-29 te kloppen. Polman, die op het gewonnen WK in Japan werd uitgeroepen tot beste speelster, was daarbij tweemaal trefzeker.

Nederland sluit de oefencampagne in Noorwegen zondag af met een duel met Zuid-Korea, waarna het team naar Spanje vertrekt. Op vrijdag 3 december begint het WK voor Oranje met een wedstrijd tegen Puerto Rico. Oezbekistan en Zweden zijn de andere tegenstanders van titelverdediger Oranje in de eerste groepsfase.