De Nederlandse turnbond KNGU heeft besloten het aflopende contract met turncoach Vincent Wevers niet te verlengen. Dat heeft technisch directeur Mark Meijer woensdag bevestigd.

Het contract van Wevers loopt op 31 december 2021 af. Details over de beëindiging van de samenwerking met Wevers wil Meijer niet kwijt.

Wevers behoort tot de coaches naar wie bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een onderzoek naar ongewenst en grensoverschrijdend gedrag loopt. Het onderzoek werd in de zomer van 2020 geopend, toen na een bekentenis van coach Gerrit Beltman diverse verklaringen van oud-turnsters naar buiten kwamen.

Eerder dit jaar besloot de KNGU al om Wevers buiten de olympische staf te houden. Wevers spande toen een kort geding aan en won dat, maar de KNGU ging in hoger beroep en werd in het gelijk gesteld.

Wevers reisde niet naar Tokio om de Nederlandse turnsters, onder wie zijn dochters Sanne en Lieke Wevers, te begeleiden.

Meijer, die verantwoordelijk was voor het besluit om Wevers thuis te laten, vertrekt zelf overigens ook bij de turnbond. Hij maakte zo'n twee weken geleden bekend dat hij zijn functie per 1 februari neerlegt.