Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hockeysters

Hockeysters ontevreden over teamklimaat: KNHB stelt externe begeleider aan

De KNHB heeft woensdag een externe begeleider aangesteld die ervoor moet zorgen dat het teamklimaat bij het nationale vrouwenteam verbetert. De hockeybond doet dat omdat internationals in een evaluatie hebben aangegeven dat ze niet tevreden zijn over dat klimaat.
Door NU.nl/ANP

"Er is geconstateerd dat de groepscultuur, de onderlinge communicatie en het individuele welzijn van speelsters en staf punten zijn die verbeterd kunnen worden", aldus de hockeybond.

De Nederlandse hockeysters wonnen afgelopen zomer goud op het EK en de Olympische Spelen. Net als na vorige grote toernooien volgde een evaluatie. Daarin kwamen nu een aantal zaken naar voren.

De externe begeleider gaat samenwerken met de speelsters, coach en andere stafleden om de gewenste verbeteringen te bewerkstelligen, aldus de KNHB. Naast de externe begeleider wordt er ook een extra vertrouwenspersoon aangesteld.

KNHB hoopt dat speelsters ook tijdens seizoen ervaringen delen

De KNHB hoopt dat speelsters daardoor niet alleen tijdens evaluatiegesprekken, maar ook gedurende het jaar hun ervaringen en gevoelens delen. "De KNHB meent dat dit geen gewenste situatie is en vindt vanzelfsprekend het individueel welzijn van alle betrokkenen belangrijk", aldus de hockeybond over de uitkomst van de evaluatiegesprekken.

"We hebben behoefte aan een nog zorgvuldiger totaalbeeld van de samenwerking, de sfeer, het prestatieklimaat en de onderlinge communicatie. Daarom heeft de KNHB besloten na te gaan hoe dit wordt ervaren en wat eventuele verbeterpunten kunnen zijn. Deze analyse wordt door onafhankelijke personen uitgevoerd."

De KNHB heeft de voorbije periode meerdere keren contact gehad met NOC*NSF om de sportkoepel op de hoogte te houden van de gang van zaken. "De hockeybond doet inhoudelijk geen mededelingen over het huidige proces met de externe begeleider alsmede de analyse die gedaan wordt, omdat de hockeybond de privacy van het team en alle betrokkenen wil respecteren en daarnaast veel waarde hecht aan een zorgvuldig verloop."


Lees meer over:

Hockey

Aanbevolen artikelen