Kirsten Wild heeft bij haar laatste optreden op een WK baanwielrennen brons veroverd op de puntenkoers. De titel op de piste van Roubaix was voor de Belgische Lotte Kopecky en het zilver ging naar de Britse Katie Archibald.

De 39-jarige Wild had zaterdag met Amy Pieters al goud gewonnen op de koppelkoers. Dat deden de Nederlandse vrouwen voor het derde jaar op rij.

Het was al bekend dat Wild aan het einde van dit jaar stopt. Ze ontving in Roubaix uit handen van David Lappartient, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, een bos bloemen en reed daarna nog een ereronde.

Wild veroverde in haar carrière op de baan negen wereldtitels. Op de Olympische Spelen van Tokio pakte ze afgelopen zomer brons op het omnium.

Shanne Braspennincx slaagde er niet in de finale te bereiken op de keirin. De olympisch kampioene op het sprintonderdeel werd in haar halve finale vierde en alleen de eerste drie plaatsten zich voor de eindstrijd. Laurine van Riessen strandde eveneens in de halve eindstrijd.

Braspennincx veroverde in augustus op de piste van Izu de olympische titel op het onderdeel waarbij maximaal zes rensters eerst drie ronden achter een derny rijden. Als die uit de baan is, wordt er over drie ronden gesprint om de winst.