Goedenavond en welkom in dit liveblog. Lees hier terug hoe Rico Verhoeven het GLORY-titelgevecht van Jamal Ben Saddik won en voor de tiende keer zijn wereldtitel met succes verdedigde.
zaterdag 23 oktober om 21:08
Het was een loodzwaar gevecht, maar Rico Verhoeven is ook na zijn tiende titelgevecht nog steeds de absolute wereldkampioen. Hij verslaat uitdager Jamal Ben Saddik door hem in de vierde ronde neer te slaan.
zaterdag 23 oktober om 21:01
Verhoeven: 'Was blij dat dokter me door liet vechten'
Rico Verhoeven toont zich opgelucht dat hij voor de tiende keer zijn titel weet te verdedigen. "Dit was me toch een gevecht. Ik maakte wat fouten in mijn verdediging, waardoor Jamal enkele goede stoten kon uitvoeren. Gelukkig vond ik mijn ritme en raakte hij vermoeid, toen kon ik gaan doen wat ik het beste kan. In de eerste ronden was ik te afwachtend, daarna nam ik meer initiatief en dat werkte."

Door een rake stoot van Ben Saddik kreeg Verhoeven al gauw een flinke wond op zijn jukbeen. "Ik was echt bezorgd dat het zo ging eindigen. Ik was blij dat de arts me door liet vechten. Ik zie momenteel niet veel, nee. Vanavond heb ik gewonnen door mijn vechtershart. Maar dat komt ook door hem (Ben Saddik, red.), hij heeft me laten zien hoe je door moet gaan als het moeilijk wordt.  Nu ga ik wat rust pakken en dit gevecht analyseren. Ik wil iedereen bedanken die hier vanavond is. Jullie zien er prachtig uit, beter dan ik op dit moment. Ook iedereen die heeft gekeken via internet wil ik bedanken. Dit was een prachtige avond met schitterende gevechten."
zaterdag 23 oktober om 20:56
Ben Saddik maakte er een echt gevecht van. De Marokkaanse Belg brengt Verhoeven in de eerste twee ronden aan het wankelen en lijkt de overhand te hebben na de slag op het jukbeen van de Nederlander. Hij heeft echter niet het uithoudingsvermogen om dat vol te houden en gaat in de vierde ronde ten onder aan het geweld van de Nederlander, die vanaf de tweede ronde veel agressiever ging vechten.
zaterdag 23 oktober om 20:55
Het zal meer moeite hebben gekost dan hij had gedacht, maar Rico Verhoeven verdedigt met succes zijn titel en is nog steeds de absolute wereldkampioen. Er zit een bult ter grootte van een ei op zijn jukbeen, waar ook nog eens bloed uit stroomt. Zijn gezicht is zo opgezwollen dat zijn linkeroog dichtzit, maar hij heeft toch 'gewoon' gewonnen.
zaterdag 23 oktober om 20:54
Verhoeven laat weer een barrage van slagen los op het hoofd van Ben Saddik, die weer slap in de touwen hangt. Hij krijgt acht tellen van de scheidsrechter, maar is daarna niet scherp genoeg meer, waarna de scheidsrechter de partij beëindigt.
zaterdag 23 oktober om 20:52
AFGELOPEN - RICO VERHOEVEN WINT!
zaterdag 23 oktober om 20:51
Ronde 4 - Ben Saddik smokkelt wat extra seconden om te herstellen, maar de vierde ronde is dan toch begonnen.
zaterdag 23 oktober om 20:51
Einde ronde 3 - Ben Saddik is overduidelijk vermoeid en daar maakt Verhoeven gebruik van. De Nederlander gaat voortdurend met zijn vuisten en knie voor het hoofd van zijn tegenstander, die na het gaan van de bel in de touwen hangt. Wat een comeback van Verhoeven, voor wie het echter ook niet allemaal vanzelf gaat.
zaterdag 23 oktober om 20:48
Ronde 3 - Verhoevens vuist maakt met donderend geweld contact met het hoofd van Ben Saddik. De Marokkaanse Belg kijkt beduusd en grijnst een beetje, maar Verhoeven wil het duidelijk afmaken voordat zijn wond hem parten begint te spelen.
zaterdag 23 oktober om 20:46
Einde ronde 2 - De linkerhelft van Verhoevens gezicht is volledig opgezwollen en zit onder het bloed. Daar zal de Nederlander flink last van hebben. Dat weet hij zelf ook, dus gaat hij agressiever achter Ben Saddik aan. Die houdt voorlopig nog afstand en probeert de zwakke plek op Verhoevens gezicht zo vaak te raken als hij maar kan. De titelverdediger zit behoorlijk in de problemen!
zaterdag 23 oktober om 20:43
Ronde 2 - Een enorme klap voor Ben Saddik scheurt de wang van Verhoeven open! De titelverdediger krijgt acht tellen aan zijn broek maar kan door. Ben Saddik ziet echter zijn kans en mikt op de snee van Verhoeven. Die reageert echter met enkele fikse stoten op het hoofd van de Marokkaanse Belg.
zaterdag 23 oktober om 20:40
Einde ronde 1 - Beide vechters tasten een beetje af in de eerste ronde. Tegen het einde raakt Ben Saddik Verhoeven met enkele stoten op het hoofd, waardoor de Nederlander bijna neergaat. Hij blijft echter overeind, maar de eerste slag is voor Ben Saddik. De titelverdediger gebruikt echter wel vaker de eerste ronde om te kijken wat de tactiek van zijn tegenstander is.
zaterdag 23 oktober om 20:36
Ronde 1 - We zijn begonnen in het GelreDome!
zaterdag 23 oktober om 20:36
Bij het nogmaals omroepen van de namen valt op dat er behoorlijk gefloten wordt bij Verhoeven. De zaal lijkt op de hand te zijn van Ben Saddik.
zaterdag 23 oktober om 20:33
Het gevecht zal bestaan uit vijf rondes van elk drie minuten. Als er geen knock-out plaatsvindt, zal de beslissing van de jury de doorslag geven.
zaterdag 23 oktober om 20:32
Terwijl het nummer Cannonball van Showtek en Justin Prime door de zaal schalt, rent Verhoeven met zijn gebruikelijke sprint naar de ring. Het gevecht staat op het punt van beginnen.
zaterdag 23 oktober om 20:30
Met een blik die door muren heen kan boren begeeft ook Rico Verhoeven zich naar de zaal.
zaterdag 23 oktober om 20:27
Na een laatste vurige peptalk van zijn trainer betreedt Jamal Ben Saddik de zaal en loopt hij naar de ring. Als uitdager wordt hij als eerste voorgesteld aan het publiek.
zaterdag 23 oktober om 20:22
Wie gaat er winnen?
zaterdag 23 oktober om 20:20
Het is tijd voor het laatste gevecht van de avond. Rico Verhoeven gaat zo de ring betreden om zijn wereldtitel voor de tiende keer te verdedigen. Jamal Ben Saddik wil dat voorkomen, maar kan het de grote Belg echt lukken om Verhoeven voor het eerst in diens loopbaan een titelgevecht te laten verliezen?
zaterdag 23 oktober om 20:12
Met twee ferme trappen op eerst het hoofd en daarna het dijbeen van McSweeney beslist Saki de partij. Hij krijgt een knuffel van zijn goede vriend Badr Hari, die zometeen ook aandachtig toeschouwer zal zijn bij het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik.
zaterdag 23 oktober om 20:08
Het is bijna tijd voor het klapstuk van de avond in het GelreDome. Zodra de Turk Gökhan Saki en de Brit James McSweeney zijn uitgevochten, gaat de blik naar Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik.
zaterdag 23 oktober om 19:34
In 2017 ging het nog helemaal mis tijdens de staredown, toen Jamal Ben Saddik Rico Verhoeven in het gezicht spuugde. Vier jaar later hielden de kemphanen het wat respectvoller bij een handdruk. Verhoeven wil ook niet meer stilstaan bij het incident, al laat hij wel blijken nog een appeltje te schillen te hebben met zijn tegenstander.
Verhoeven: 'Het kost zoveel energie om boos op Ben Saddik te blijven'
114
Verhoeven: 'Het kost zoveel energie om boos op Ben Saddik te blijven'
zaterdag 23 oktober om 19:27
Dat uitgerekend Ben Saddik de opponent van Verhoeven wordt, is frappant. De Belg en de Nederlander zijn gezworen rivalen sinds Ben Saddik in 2017 tijdens de staredown Verhoeven in het gezicht spuugde.
Waarom het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik zo beladen is
225
Waarom het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik zo beladen is
zaterdag 23 oktober om 19:26
Verhoevens tegenstander Ben Saddik hoorde pas twee weken geleden dat hij vanavond tegenover de wereldkampioen zou staan. Verhoeven zou het oorspronkelijke opnemen tegen Alistair Overeem, maar die moest zich geblesseerd terug. Het zorgde voor een verre van ideale voorbereiding van Ben Saddik.
Waarom de voorbereiding van Ben Saddik op Verhoeven niet ideaal was
191
Waarom de voorbereiding van Ben Saddik op Verhoeven niet ideaal was
zaterdag 23 oktober om 19:24
Dankzij de prestaties van Rico Verhoeven wint het kickboksen al jaren aan populariteit in Nederland Ă©n de rest van de wereld. Lees hier over de loopbaan van Verhoeven sinds hij zich in 2013 aan de top van de kickbokswereld meldde.
zaterdag 23 oktober om 19:22
Het is de afsluiter van Collision 3 van GLORY: het titelgevecht in het zwaargewicht. Rico Verhoeven is al jarenlang de beste en verdedigt zijn titel vanavond tegen Jamal Ben Saddik. Kan de kampioen uit Bergen op Zoom voor de tiende keer zijn titel verdedigen, of steekt de Belgische reus daar een stokje voor?