Gökhan Saki heeft zaterdag bij zijn GLORY-rentree een overtuigende overwinning behaald op James McSweeney. In het voorprogramma van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik in het GelreDome ging Benjamin Adegbuyi juist onderuit.

Voormalig K-1- en UFC-vechter Saki maakte zaterdag na een lange afwezigheid zijn terugkeer bij GLORY. De in Schiedam geboren Turk won in de tweede ronde van McSweeney.

De 38-jarige Saki kreeg de veertigjarige Brit met een reeks lage trappen naar de grond. McSweeney stond eerst nog op nadat hij acht tellen had gekregen, maar toen Saki hem even later opnieuw naar de grond trapte, stond McSweeney niet meer op.

De partij van zwaargewicht Saki maakte deel uit van het voorprogramma van het titelgevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik, dat na een spectaculaire strijd werd gewonnen door wereldkampioen Verhoeven.

Plazibat neemt revanche voor nederlaag Hari

Eerder op de avond verloor Adegbuyi verrassend van Antonio Plazibat. De ervaren Roemeen sloeg in december vorig jaar Badr Hari nog met een gebroken neus knock-out.

Tegen Plazibat ging de trainingspartner van Verhoeven hard onderuit. Aan het einde van de eerste ronde sloeg de Kroaat hem met een serie rake klappen al voor acht tellen naar de grond.

Adegbuyi liep daarna aangeslagen door de ring en ging vroeg in de tweede ronde knock-out. Plazibat, die in Amsterdam bij Mike Passenier traint, boekte zijn tweede GLORY-zege in anderhalve maand tijd. Hij is als zesde gerankt bij de zwaargewichten van GLORY en zal flink stijgen op de ranglijst.

"Ik wilde graag revanche nemen voor Badr. Deze is voor jou", zei Plazibat na zijn zege. De 27-jarige Kroaat trainde in het verleden samen met Hari.

GLORY-talent Hamicha boekte in het weltergewicht een zege in de eerste ronde op technische knock-out op de Fransman Samuel Dbili. Het was al de zesde overwinning in de eerste ronde in de laatste acht partijen van de Amsterdamse Marokkaan.

Uitslagen GLORY 79

  • Rico Verhoeven (Ned) wint in vierde ronde op TKO van Jamal Ben Saddik (Mar)
  • Gökhan Saki (Tur) wint in tweede ronde op KO van James McSweeney (GBr)
  • Hamicha (Mar) wint in eerste ronde op TKO van Samuel Dbili (Fra)
  • Sergej Maslobojev (Lit) wint op punten van Donegi Abena (Sur)
  • Antonio Plazibat (Kro) wint in tweede ronde op KO van Benjamin Adegbuyi (Roe)
  • Michael Duut (Ned) wint in tweede ronde op TKO van John King (VS)