Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xander Bogaerts

Bogaerts met Boston Red Sox naar tweede ronde van play-offs in MLB

Honkballer Xander Bogaerts heeft in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) met Boston Red Sox de tweede ronde van de play-offs in de Major League bereikt. De Red Sox beslisten de best-of-fiveserie tegen Tampa Bay Rays door op het eigen Fenway Park het vierde duel te winnen: 6-5.
Door NU.nl/ANP

Door de zwaarbevochten zege kwam Boston Red Sox op een 3-1-voorsprong in de best-of-fiveserie, waardoor de ploeg van de Arubaanse Oranje-international Bogaerts zeker is van een plek in de volgende ronde.

De thuisploeg sloeg in de vijfde inning hard toe. Via een homerun van Rafael Devers namen de Red Sox een voorsprong van 3-0. Bogaerts liep even later het vierde punt binnen en na de vijfde inning stond het 5-0. Tampa Bay Rays, vorig seizoen verliezend finalist van de World Series, knokte zich echter terug en na acht innings was de stand weer in evenwicht: 5-5.

In de gelijkmakende beurt van de laatste inning slaagde Boston Red Sox er toch in de winst binnen te halen. Na een verre opofferingsslag van Enrique Hernández, met één man uit, kon Danny Santana de 6-5 binnenlopen.

Bogaerts en zijn ploeggenoten staan nu in de finale van de American League en nemen het op tegen Houston Astros of Chicago White Sox. De winnaar speelt in de World Series tegen de kampioen van de National League om het algehele kampioenschap in de MLB. Bogaerts won de World Series in 2013 en 2018 met de ploeg uit Boston.

Pitcher Kenley Jansen staat met Los Angeles Dodgers, de kampioen van vorig jaar, na het derde duel met San Francisco Giants op een achterstand van 2-1. De Giants wonnen in Dodger Stadium in Los Angeles met 1-0 via een homerun van Evan Longoria in de vijfde inning. Jansen deed in de laatste inning wel zijn werk door drie man uit te gooien, maar zijn ploeggenoten kwamen daarna niet tot scoren.

Boston Red Sox
Xander Bogaerts staat met Boston Red Sox in de finale van de American League.

Lees meer over:

MLBBoston Red SoxHonkbalXander Bogaerts

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties