Tyson Fury is trots en vol zelfvertrouwen na zijn spectaculaire overwinning tegen Deontay Wilder en daarmee het behoud van de wereldtitel zwaargewicht bij de WBC. Maar de Brit heeft ook te doen met de Amerikaan, die zaterdag in de elfde ronde knock-out ging in Las Vegas.

"Zulke klappen kunnen een einde maken aan een carrière. Ik hoop dat hij in orde is", zei Fury over de klap waarmee hij Wilder knock-out sloeg. Wilder werd na de partij overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.

Eerder in de partij ging Fury tegen het canvas, maar hij stond op. Ook Wilder ging meermaals neer. Toch duurde het lang tot het enerverende gevecht beslist was.

Fury erkende dat hij diep had moeten gaan tegen de twee jaar oudere Wilder. "Het was een fantastisch gevecht. Wilder is een topbokser die me laat werken voor mijn geld, maar je moet mij nooit afschrijven. Ik ben de beste vechter in de wereld en hij is de nummer twee."

'Ik lever als het er echt om gaat'

Het duel voor 50.000 toeschouwers in de T-Mobile Arena in Las Vegas was de derde confrontatie tussen Fury en Wilder. Het eerste gevecht in 2018 eindigde onbeslist en begin vorig jaar veroverde Fury de wereldtitel met een technische knock-out in de zevende ronde.

Voorafgaand had Fury al aangekondigd dat hij zou afrekenen met Wilder, al sprak die woorden van gelijke strekking. "Twijfel nooit aan mij. Ik lever altijd als het er echt om gaat", zei Fury zaterdag na zijn zege.

Fury wilde het eigenlijk graag opnemen tegen landgenoot Anthony Joshua, tot voor kort de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de WBA, WBO, IBF en IBO. Voorlopig komt het niet tot een 'Battle of Britain'. Fury moest eerst de ring in met Wilder, omdat die contractueel recht had op een rematch. Joshua verloor afgelopen maand in Londen van Oleksandr Usyk en moest al zijn kampioensgordels afstaan aan de Oekraïner.

Er komt nu waarschijnlijk een rematch tussen Joshua en Usyk. De winnaar treft Fury, die daar nu al met vertrouwen naar uitkijkt. "Ik ben het sterkste zwaargewicht van dit tijdperk. Zonder twijfel."

Deontay Wilder ligt knock-out op de grond.

Deontay Wilder ligt knock-out op de grond.
Deontay Wilder ligt knock-out op de grond.
Foto: Getty Images