De staredown tussen Tyson Fury en Deontay Wilder in de aanloop naar hun wereldtitelgevecht in de WBC is woensdag niet doorgegaan. Op de persconferentie in Las Vegas liepen de spanningen zo hoog op dat de organisatoren besloten af te zien van de traditie waarbij de boksers elkaar een tijdje roerloos in de ogen kijken.

"Je bent een zwakke man, je gaat knock-out", riep Fury, die een kleurrijk pak vol afbeeldingen van zijn kampioensgordel droeg, op het podium tegen Wilder. "Ik zal je erfenis aan flarden scheuren."

De 35-jarige Amerikaan had Fury beschuldigd van valsspelerij in hun eerdere gevecht, iets wat de Brit stellig ontkent. "Mannen liegen, vrouwen liegen, maar mijn ogen liegen nooit", zei Wilder. "Ik ken de feiten. Dit gevecht wordt een vergelding."

Na de verbale strijd kondigde de presentatrice de staredown aan, maar toen greep de organisatie in. Drie jaar geleden liep een staredown tussen Fury en Wilder al eens uit op duwen en trekken en vorig jaar ging de staredown ook al niet door uit vrees voor een een fysieke confrontatie.

Tyson Fury tijdens het persmoment.

Tyson Fury tijdens het persmoment.
Tyson Fury tijdens het persmoment.
Foto: AFP

Fury wil nog boksen tegen Joshua

De 33-jarige Fury is bij het gevecht zaterdag in Las Vegas de titelverdediger. Hij neemt het voor de derde keer op tegen Wilder. Het eerste gevecht in 2018 eindigde onbeslist en begin vorig jaar veroverde Fury de wereldtitel met een technische knock-out in de zevende ronde.

Fury wilde het daarna graag opnemen tegen zijn landgenoot Anthony Joshua, tot voor kort de wereldkampioen in het zwaargewicht bij de WBA, WBO, IBF en IBO.

Voorlopig komt het niet tot een 'Battle of Britain'. Fury moet eerst weer de ring in met Wilder, omdat die contractueel recht heeft op een rematch. Joshua verloor afgelopen maand in Londen van Oleksandr Usyk en moest al zijn kampioensgordels afstaan aan de Oekraïner.

Deontay Wilder.

Deontay Wilder.
Deontay Wilder.
Foto: Getty Images