Het gevecht tussen kickboksers Alistair Overeem en Rico Verhoeven op 23 oktober in stadion GelreDome in Arnhem gaat niet door. Overeem is onlangs geblesseerd geraakt en is tot begin volgend jaar uitgeschakeld, zo meldt kickboksbond GLORY woensdag.

"Het spijt me enorm dat ik me moet terugtrekken voor het gevecht", schrijft Overeem op Instagram, zonder te zeggen waar hij last van heeft.

"Ik heb me nooit eerder teruggetrokken voor een gevecht. En geloof me, het was een moeilijke beslissing", aldus de 41-jarige Amersfoorter. "Ik heb nu al meer dan een maand last van de blessure."

Het kickboksevenement in het GelreDome gaat wel door. GLORY is op zoek naar een andere tegenstander voor Verhoeven. Zwaargewichten Jamal Ben Saddik, Benjamin Adegbuyi en Antonio Plazibat, die op dezelfde avond al een gevecht op de planning hebben staan, zijn de meest voor de hand liggende opties.

"Een paar weken geleden kon ik niet eens lopen. Na behandeling ging het een stuk beter, maar daarna werd de blessure weer erger", zegt Overeem. "Ik ben geen wegloper en had gewoon gevochten als ik op 90 of 80 procent was. Maar ik kan niet eens een hele trainingssessie doen en zit nu op 40 procent."

Ben Saddik: 'Bal ligt bij GLORY of ik tegen Rico ga vechten'
53
Ben Saddik: 'Bal ligt bij GLORY of ik tegen Rico ga vechten'

Overeem stapte onlangs over van UFC naar GLORY

Verhoeven en Overeem zouden in Arnhem om de wereldtitel in het zwaargewicht vechten. De 41-jarige Overeem, zoon van een Nederlandse moeder en Jamaicaanse vader, tekende onlangs een contract bij GLORY nadat hij jarenlang actief was voor de Amerikaanse MMA-bond UFC.

De 32-jarige Verhoeven is sinds 2014 ongeslagen wereldkampioen bij GLORY. Hij zou tegen Overeem zijn titel voor de tiende keer verdedigen.

Verhoeven en Overeem gaven ruim twee weken geleden in Utrecht nog een persconferentie en stonden ook tegenover elkaar in de staredown. De twee spraken daar met veel respect over elkaar. "Rico is de beste kickbokser tegen wie ik ooit gevochten heb", zei voormalig K1-kampioen Overeem toen.