Basketballer Andrew Wiggins heeft zich toch laten vaccineren tegen COVID-19 en kan daardoor gewoon meedoen in de thuiswedstrijden van zijn club Golden State Warriors. De forward weigerde dat eerder uit geloofsovertuiging.

De autoriteiten in San Francisco staan niet toe dat ongevaccineerden aan binnensporten doen, waardoor Wiggins alle thuiswedstrijden van Golden State Warriors dreigde te missen. De ploeg uit Californië meldt dat de Canadees zich alsnog over zijn bezwaren heen heeft gezet.

"Andrew is gevaccineerd", bevestigde coach Steve Kerr, zonder aan te geven wanneer de 26-jarige Wiggins zijn prik had ontvangen. 'Hij heeft me dat verteld en hoopt dat daarmee alle ophef voorbij is. Meer ga ik er niet over zeggen."

De nieuwe richtlijnen gelden overigens niet alleen in San Francisco, maar ook in New York. Alle personen van twaalf jaar of ouder die niet gevaccineerd zijn, mogen daar niet aan binnensporten doen.

NBA-spelers krijgen geen salaris als ze wedstrijden missen

Vorige week maakte de NBA al bekend dat ongevaccineerde spelers geen salaris krijgen voor de wedstrijden die ze moeten missen. Volgens de basketbalbond heeft ruim 90 procent van de spelers zich laten inenten en zijn er circa veertig die een coronavaccin niet zien zitten.

Wiggins, die 27,2 miljoen euro per jaar verdient, reageerde kribbig toen journalisten hem vorige week voorlegden dat hij wellicht salaris zou moeten inleveren. "Dat is mijn probleem, niet dat van jullie."

Het nieuwe seizoen in de NBA gaat op 19 oktober van start. Milwaukee Bucks veroverde vorig seizoen de titel door Phoenix Suns in de finale te verslaan.