Fabian Plak is vorige week tijdens het EK naar huis gestuurd omdat hij een kroeg zou hebben bezocht. Dat schrijft de international op Instagram.

Een dag voor het duel met Servië in de kwartfinales van het EK in Polen moest de 24-jarige volleyballer naar huis, maar volleybalbond Nevobo wilde geen toelichting geven op dat besluit.

"De afgelopen dagen ontplofte mijn telefoon met berichten over wat er is gebeurd tijdens het EK", schreef Plak maandag.

"Om voor iedereen duidelijk te zijn en de geruchten te ontkrachten: ik ben naar de bar gegaan om met enkele teamgenoten wat te gaan drinken, daarmee heb ik de coronabubbel tijdens het toernooi verlaten. De bond besloot hierna om me naar huis te sturen."

Het Instagram-bericht van Fabian Plak.

Het Instagram-bericht van Fabian Plak.
Het Instagram-bericht van Fabian Plak.
Foto: Instagram/fabianplak

Nevobo wil niet ingaan op bericht Plak

De Nevobo wilde vorige week niet zeggen waarom de middenaanvaller uit de selectie was gezet. Ook na de verklaring van Plak, die dus beweert samen met teamgenoten uit de 'bubbel' te zijn gegaan, maar als enige naar huis moest, weigert de bond desgevraagd commentaar.

"Plak heeft zich tijdens het toernooi niet aan de door het team gestelde voorwaarden gehouden", meldde de Nevobo vorige week. "De Nevobo en de staf hebben daarop besloten hem disciplinair te straffen en naar huis te sturen. De Nevobo betreurt dit besluit, maar zag geen andere mogelijkheid. Er worden geen verdere mededelingen gedaan met betrekking tot deze interne maatregel."

Zonder Plak, de broer van Celeste Plak van de Nederlandse vrouwenploeg, moest Oranje het in de kwartfinales in drie sets afleggen tegen titelverdediger Servië (23-25, 20-25 en 25-27). De Serviërs verloren daarna van Italië, dat in de finale ook Slovenië versloeg.