Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Volleybalsters naar halve finales EK na overtuigende zege op Zweden

De Nederlandse volleybalsters hebben zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van het EK. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was in het Bulgaarse Plovdiv met 3-0 (27-25, 25-16 en 25-19) te sterk voor Zweden.
Door NU.nl

Tegenstander in de halve finale wordt de winnaar van de kwartfinale woensdag tussen Italië en Rusland.

Op het EK van twee jaar geleden verloor de Nederlandse ploeg in de kwartfinales van Turkije. De halve finale van Oranje wordt vrijdag in de Servische hoofdstad Belgrado gespeeld.

De zege op Zweden van de Nederlandse vrouwen, die eerder deze zomer ontbraken op de Olympische Spelen in Tokio, komt niet als een verrassing. Oranje was eerder dit EK in de groepsfase in Roemenië ook met 3-0 (25-21, 25-20 25-13) te sterk voor Zweden, de nummer 43 van de wereldranglijst. Nederland staat op de negende plaats.

Eerste set gaat gelijk op

In de eerste set ging Nederland tegen Zweden nog gelijk op. Op 26-25 kreeg Oranje een vierde setpunt en dat was eindelijk raak door een mooi punt van Elles Dambrink.

In het tweede bedrijf ging Oranje beter spelen. De Europees kampioen van 1995 pakte een voorsprong van zes punten en liep aan het einde van de set verder uit (25-16).

Ook in de derde set stond Nederland steeds op voorsprong, maar Zweden kwam wel terug tot 16-15. Vervolgens zette Oranje weer aan en maakte de wedstrijd overtuigend af (25-19).


Lees meer over:

VolleybalstersEK volleybal

Aanbevolen artikelen