Golfer Collin Morikawa heeft voor de tweede keer in zijn carrière een majortoernooi gewonnen. Nadat de Amerikaan vorig jaar de sterkste was op het PGA Championship, won hij zondag het Brits Open.

De 24-jarige Morikawa begon als tweede aan de slotronde met één slag achterstand op de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Hij ging op de laatste dag rond in 66 slagen (4 onder par) en kwam uit op een totaalscore van 265 (-15).

Daarmee hield Morikawa zijn landgenoot en drievoudig majorwinnaar Jordan Spieth twee slagen voor. Oosthuizen, die drie dagen aan de leiding ging, zakte door een matige slotronde van 71 slagen en een totaalscore van 269 naar de derde plaats, die hij deelde met de Spanjaard Jon Rahm.

Oosthuizen, die in 2010 het Brits Open won, eindigde voor de derde keer op rij dit jaar op het podium van een majortoernooi. Eerder werd hij zowel op het PGA Championship als de US Open tweede.

Joost Luiten deed deze editie ook weer mee aan het prestigieuze toernooi, maar de Nederlander haalde door een teleurstellende start de cut niet en moest na de tweede ronde naar huis.

Het Brits Open is de vierde en laatste major van het jaar. Hideki Matsuyama won de Masters, Phil Mickelson het PGA Championship en Jon Rahm schreef vorige maand de US Open op zijn naam.