Phoenix Suns heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd van de NBA Finals gewonnen. De Suns waren in de Phoenix Suns Arena met 118-105 te sterk voor Milwaukee Bucks.

De 36-jarige Chris Paul was de man van de avond. De veteraan, debutant in de NBA Finals, nam 32 punten voor zijn rekening en was goed voor negen assists. Devin Booker en Deandre Ayton noteerden respectievelijk 27 en 22 punten.

De Bucks konden beschikken over hun sterspeler Giannis Antetokounmpo, die tot twintig punten kwam. De 26-jarige Griek liep vorige week in het vierde duel met Atlanta Hawks een knieblessure op.

Ondanks het gemis van hun absolute sterspeler wisten de Bucks in dat vierde duel de best-of-sevenserie, met als inzet de titel in de Eastern Conference, met 4-2 te winnen.

De Suns werden nog nooit kampioen en de Bucks pakten alleen in 1971 de titel. Vorig jaar ging de finale tussen Los Angeles Lakers en Miami Heat, waarbij de Lakers onder leiding van LeBron James de titel veroverden.

Het tweede duel van de NBA Finals wordt ook in Phoenix gespeeld. De club die als eerst vier duels wint, is kampioen.