Voor turncoach Vincent Wevers telt alleen het belang van de sporters. Dat laat hij weten na "kennis te hebben genomen" van het door de KNGU ingediende hoger beroep tegen de uitspraak in een door Wevers aangespannen kort geding.

De rechter bepaalde dat Wevers alsnog als coach naar de Olympische Spelen in Tokio mag gaan, hoewel de gymnastiekunie hem dat eerder had verboden.

"Vanaf het begin heb ik in het belang van de sporters geprobeerd om met de KNGU in gesprek te komen over Tokio 2021. De KNGU vond dat niet nodig. Het enige wat ik nog kon doen, was het starten van een kort geding", zegt Wevers.

"Wat ik kwalijk vind, is dat de KNGU alles heeft geprobeerd om mij de kortgedingprocedure in te laten trekken, omdat dit niet in het belang van de sporters zou zijn. Dit argument telt kennelijk niet meer nu de KNGU zelf hoger beroep heeft ingesteld."

Volgens Wevers komt KNGU afspraken niet na

Wevers beweert dat de KNGU de afspraken niet nakomt. "De KNGU had eerder kenbaar gemaakt mij te zullen voordragen aan het NOC*NSF als de rechter in mijn voordeel zou oordelen. Ook die toezegging blijkt nu niet veel meer waard."

Volgens de voorzieningenrechter had de KNGU onvoldoende kunnen onderbouwen dat er zwaarwegende redenen zouden zijn om Wevers thuis te laten. De coach en vader van de turnsters Sanne en Lieke Wevers werd vorig jaar een tijdje geschorst, nadat hij was beschuldigd van wangedrag.

De KNGU wil dat het hof de uitspraak in het kort geding toetst, omdat deze volgens hen op meerdere punten niet juist is.