De Nederlandse volleyballers hebben woensdag het toernooi om de Nations League afgesloten met een overtuigende overwinning. Het team van bondscoach Roberto Piazza was in Rimini met 3-0 te sterk voor Australië: 25-23, 25-19 en 25-19.

Nimir Abdelaziz keerde na blessureleed terug in de basis van Nederland en kroonde zich met zeventien punten tot topscorer, gevolgd door Bennie Tuinstra (vijftien), Michaël Parkinson (tien) en Robbert Andringa (negen).

Voor Oranje was het pas de derde overwinning in de Nations League, tegenover twaalf nederlagen. Eerder versloegen de volleyballers Duitsland en Frankrijk met 3-2.

Door de probleemloze zege op hekkensluiter Australië eindigde het Nederlandse team de groepsfase van de Nations League als veertiende. Er doen zestien landen mee en alleen de eerste vier teams gaan naar de halve finales.

De volleyballers krijgen nu vakantie en richten zich vanaf half juli op het Europees kampioenschap, dat begin september in Polen, Tsjechië, Estland en Finland wordt gehouden.

Nederland, de Europees kampioen van 1997, eindigde bij de editie van 2019 als tiende. Dat EK werd deels in eigen land gehouden