Handbalster Delaila Amega mist de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio vanwege een zware knieblessure. De 23-jarige speelster liep de kwetsuur op tijdens een training van Oranje.

Amega moet een operatie ondergaan. Het is voor haar de derde zware knieblessure in ruim twee jaar tijd.

"Het is echt heel erg klote dat ik weer een zware knieblessure heb opgelopen. Op dit moment wil ik mijn hoofd leegmaken en tijd voor mezelf nemen. Daarna zie ik wel verder als alles weer in gang gezet wordt met een operatie", zegt Amega.

Amega is niet de eerste Nederlandse international die de Spelen aan zich voorbij moet laten gaan door een blessure. Estavana Polman maakte dinsdag bekend dat ze ontbreekt in Tokio, omdat ze heeft besloten zich weer te laten opereren aan haar rechterknie.

Bovendien moet Oranje het op de Spelen ook stellen zonder Yvette Broch, die weigert om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 en er daarom zelf voor heeft gekozen om niet mee te gaan naar Tokio.

Nycke Groot, die net als Broch dit jaar haar comeback maakte als international, liep onlangs een schouderblessure op. Bondscoach Emmanuel Mayonnade gaf vorige week te kennen dat de schade lijkt mee te vallen.