De volleybalsters hebben zondag na een spannend duel Italië verslagen in de Nations League. Het team van bondscoach Avital Selinger won in het Italiaanse Rimini met 3-2 in sets (25-21, 26-28, 20-25, 25-21 en 15-10).

Celeste Plak, Juliët Lohuis, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nika Daalderop en Eline Timmerman vormden de basis, net als een dag eerder in het van China verloren duel (0-3 in sets).

Nederland begon goed met een kleine voorsprong, die uitmondde in setwinst in de eerste set. In de tweede set hadden de Italianen lang een kleine marge. Oranje kwam nog terug, maar verzuimde de kansen op setwinst te benutten waarop Italië de set pakte (26-28).

Na de winst in de derde set voor Italië en de vierde voor Nederland, waren de speelsters van Selinger duidelijk de beste in de vijfde set. Oranje liep uit van 4-4 naar 9-4 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Op 14-10 was het vierde matchpoint raak.

Nederland staat na elf wedstrijden op plaats vier in de Nations League. Oranje won acht keer en ging drie keer onderuit. Na vijftien duels plaatst de top vier zich voor de kwartfinales. Het toernooi gaat voor Nederland maandag verder met een wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek.