Jeffrey Herlings is het WK in de MXGP-klasse zondag begonnen met een tweede plaats in de Grote Prijs van Rusland. De 26-jarige motorcrosser moest op het circuit in Orlyonok genoegen nemen met een vierde plaats in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche.

De zege in de GP van Rusland ging naar Tim Gajser. De wereldkampioen van 2019 en 2020 was in beide manches veruit de beste. De Sloveen heeft in het klassement nu tien punten meer dan Herlings, de wereldkampioen van 2018 (vijftig om veertig).

Herlings moest zich na een matige start in de eerste manche terugknokken van een elfde positie. Hij haalde tegen het einde van de race de Italiaan Alessandro Lupino in om alsnog vierde te worden.

In de tweede manche lag de Brabander al snel op de derde plek en daar bleef hij lang rijden totdat Antonio Cairoli voor hem ten val kwam en met een defecte motor moest opgeven.

De MXGP vindt op 18 juli in Oss plaats. De race in Noord-Brabant zou eigenlijk op 23 mei worden verreden, maar vanwege de coronapandemie moest er worden gezocht naar een nieuwe datum. Het evenement in Oss is daardoor het vijfde Grand Prix-weekend van dit seizoen.