Roy Meyer heeft zaterdag op de WK judo in Boedapest het brons veroverd in de klasse boven 100 kilogram. De Brabander was in de strijd om de derde plaats te sterk voor de Braziliaan Rafael Silva.

Meyer won de partij op ippon en nam daarmee revanche op Silva. Hij verloor namelijk van hem in de herkansingen bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De Bredanaar was op dit WK tot de herkansingen veroordeeld door een nederlaag in de kwartfinales tegen de Georgiër Gela Zaalisjvili, die Meyer op de grond in een houdgreep nam en ippon scoorde.

Jur Spijkers werd in de derde ronde uitgeschakeld. De Tilburger moest zijn meerdere erkennen in de Japanner Kokoro Kaguera, die de partij besliste in de golden score.

De dertigjarige Meyer, die twee jaar geleden ook brons pakte op de WK in Tokio, doet volgende maand niet mee aan de Spelen in Tokio. Henk Grol heeft de voorkeur gekregen in de klasse +100 kilogram.

Voor de Nederlandse afvaardiging in Hongarije was het al de vijfde bronzen medaille van het toernooi. Eerder werden Frank de Wit, Sanne Vermeer, Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis derde.