Joost Luiten doet bovenin mee bij het Scandinavian Mixed, een gemengd golftoernooi in de Zweedse stad Göteborg. De 35-jarige Zuid-Hollander bezet halverwege het toernooi de tweede plaats.

Luiten legde zijn tweede ronde vrijdag af in 65 slagen, waarmee hij 7 slagen onder par bleef. Hij liet 7 birdies noteren en bracht zijn totaal op 132 (-12).

Daarmee heeft de Nederlander één slag achterstand op de Zweedse Caroline Hedwall, die na twee rondes aan de leiding gaat.

Wil Besseling staat halverwege op de 34e plaats met een totaal van 138. Darius van Driel haalde met 144 slagen de cut niet.

Het toernooi in Zweden is baanbrekend op de Europese Tour, omdat mannen en vrouwen dezelfde achttien holes afleggen en om dezelfde winnaarstrofee en een prijzenpot van 1 miljoen euro strijden. De Zweedse golficonen Henrik Stenson en Annika Sörenstam zijn de initiatiefnemers van het gemengde toernooi.

Het toernooi in Göteborg duurt nog tot en met zondag. Vorig jaar stond het Scandinavian Mixed voor het eerst op de kalender, maar toen werd het toernooi afgelast vanwege de coronacrisis.

Caroline Hedwall en Joost Luiten.

Caroline Hedwall en Joost Luiten.
Caroline Hedwall en Joost Luiten.
Foto: Getty Images