De Nederlandse volleybalsters hebben maandag in de Nations League hun zesde overwinning behaald. Oranje was in het Italiaanse Rimini met 3-2 te sterk voor Polen.

De ploeg van bondscoach Avital Selinger werkte in de achtste wedstrijd twee keer een achterstand in sets weg en sloeg toe in de vijfde set. De setstanden waren: 21-25, 25-23, 22-25, 25-21 en 15-9.

Nika Daalderop (18 punten) was de beste aanvaller in de Nederlandse ploeg, die dinsdag in Rimini tegen Canada aantreedt. Ook Anne Buijs, Elles Dambrink (beiden 17 punten) en Eline Timmerman (16 punten) waren goed op dreef.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van zondag tegen Japan (3-0) had Selinger twee wissels doorgevoerd. Indy Baijens stond op de plaats van Juliët Lohuis op het midden en Kirsten Knip vervulde de rol van libero.

Verder begonnen Britt Bongaert (spelverdeler), Dambrink (diagonaal), Daalderop en Anne Buijs (passer/lopers) en Timmerman (midden) aan de wedstrijd.

Nederland bezet momenteel de vierde plek op de ranglijst van zestien landen die deelnemen aan de Nations League. De top vier gaat na vijftien speelrondes door naar de halve finales.