LeBron James heeft Los Angeles Lakers donderdag aan een plek in de play-offs van de NBA geholpen. De sterspeler van de zeventienvoudig kampioen bezorgde zijn ploeg in de absolute slotfase de overwinning tegen Golden State Warriors: 103-100.

De 36-jarige James tekende met nog een minuut te gaan - en vlak voor het verstrijken van de schotklok - voor een driepunter in het STAPLES Center. De Amerikaanse basketballer daarvoor een vinger in zijn oog en liet na de wedstrijd weten dat hij wazig zag en op goed geluk schoot.

Door zijn driepunter eindigde James op 22 punten. Hij was ook goed voor elf rebounds en tien assists. De productiefste speler van de wedstrijd was Golden State Warriors-topscorer Stephen Curry, die 37 punten voor zijn rekening nam.

Los Angeles Lakers was veroordeeld tot een duel met de Warriors doordat de titelverdediger het reguliere seizoen in de Western Conference op de zevende plek was geëindigd. Alleen de bovenste zes ploegen plaatsten zich rechtstreeks voor de play-offs. De nummers zeven tot en met tien van beide conferences moesten een zogenoemde play-in spelen.

De overwinning van de Lakers betekent niet dat de Warriors geen kans meer maken op een plek in de play-offs. De ploeg van sterspeler Curry neemt het in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) op tegen Memphis Grizzlies, dat met 100-96 te sterk was voor San Antonio Spurs.

Los Angeles Lakers neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Phoenix Suns, dat de reguliere competitie in de Western Conference als tweede eindigde en voor het eerst sinds 2010 meedoet aan de play-offs.

LeBron James schiet Lakers in slotfase naar play-offs
68
LeBron James schiet Lakers in slotfase naar play-offs