Joost Luiten heeft zich zondag teruggetrokken op de Tenerife Open. De 35-jarige Nederlander moest in de laatste ronde opgeven wegens buikklachten. Hij keert zo snel mogelijk terug naar Nederland voor nader onderzoek.

"Een paar dagen terug kreeg ik klachten in mijn buik. Donderdag en vrijdag had ik al wat pijn en last met lopen", legt Luiten uit op zijn website.

"Zaterdag werd het steeds erger en ging het eigenlijk al niet meer. Ik ben naar een arts gegaan en vervolgens is er hier op Tenerife een scan gemaakt van mijn buik."

Uit die scan bleek dat het probleem bij de dikke darm zat. "Er bleek iets niet goed te zijn met de uitstulpingen van de dikke darm, wat ik begreep een verdraaiing van de uitsteeksels en het lijkt alsof dat aan het afsterven is", aldus Luiten.

"De dokter hier wilde meteen opereren, volgens hem een kleine kijkoperatie. Maar er kunnen altijd complicaties optreden en zijn Engels was gebrekkig, dus ik heb ervoor gekozen zo snel mogelijk naar Nederland te gaan voor een second opinion en dan mogelijk een operatie."

Luiten sloeg op Tenerife opnieuw hole-in-one

Luiten stond zaterdag na de derde ronde op de 55e plaats. Hij had op Tenerife indruk gemaakt door voor de tweede keer in een week een hole-in-one te slaan. Vorige week deed hij dat al op Gran Canaria.

Darius van Driel sloot het toernooi op Tenerife af als 63e. Lars van Meijel eindigde als 72e. De Zuid-Afrikaan Dean Burmester won het evenement op de Europese Tour met een score van 259 slagen (-25).

Luiten slaat opnieuw een hole-in-one
38
Luiten slaat opnieuw een hole-in-one