Joost Luiten is zijn koppositie bij de Gran Canaria Open vrijdag kwijtgeraakt. De Zuid-Hollander kon zijn uitstekende openingsronde geen passend vervolg geven. Wil Besseling klom daarentegen naar de tweede plaats.

De 35-jarige Luiten maakte donderdag nog indruk door een hole-in-one te slaan, maar had voor zijn tweede ronde 68 slagen (2 onder par) nodig. Hij liet drie birdies en één bogey noteren.

Met een totaalscore van 131 (9 onder par) zakte Luiten naar de gedeelde zestiende plaats. Ook Darius van Driel is na een ronde van 65 op die positie terug te vinden.

Besseling begon het toernooi op het Spaanse eiland al goed en ging op de tweede dag rond in 63 slagen. Met een totaalscore van 127 klom hij naar de voorlopige tweede plaats.

De 35-jarige Besseling deelt die plek met de Welshman Rhys Enoch. Alleen de Deen Thorbjørn Olesen doet het met 126 slagen beter en gaat logischerwijs aan kop.

Ook Lars van Meijel stond na de openingsdag in de top twintig van het klassement, maar hij had voor zijn tweede ronde 67 slagen nodig en zakte naar de gedeelde 33e plaats.