Nederland zal begin mei met alle toppers deelnemen aan de WK estafette. Op vijf verschillende onderdelen wil de ploeg een gooi naar de medailles doen.

Onder anderen Dafne Schippers zal de 4x100 meter lopen bij de vrouwen. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter kwam sinds september vorig jaar niet meer in actie op een internationale wedstrijd.

Op de 4x400 meter staat onder anderen Femke Bol op de deelnemerslijst. Zij veroverde in maart goud op de 400 meter bij de EK indoor.

Op die EK indoor won Nederland op de 4x400 meter goud bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de WK estafette is er ook nog een 400 meter met een gemengde ploeg.

De WK estafette bestaan sinds 2014. De eerste drie edities werden op de Bahama's gehouden. Twee jaar geleden was het evenement in Japan. Nederland deed aan alle voorgaande edities mee, maar wist nog nooit een medaille te veroveren.

Het Poolse Chorzów is de eerste Europese gastheer van het evenement. De wedstrijden worden op 1 en 2 mei gehouden.

  • 4x100 meter vrouwen: Dafne Schippers, Nadine Visser, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel
  • 4x100 meter mannen: Joris van Gool, Taymir Burnet, Churandy Martina, Christopher de Garia, Hensley Paulina
  • 4x400 meter vrouwen: Femke Bol, Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Andrea Bouma, Marit Dopheide, Eveline Saalberg, Laura de Witte, Eva Hovenkamp
  • 4x400 meter mannen: Terrence Agard, Ramsey Angela, Tony van Diepen, Jochem Dobber, Nout Wardenburg, Liemarvin Bonevacia