IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout heeft donderdag bij een crash op de Indianapolis Motor Speedway een breuk in zijn vinger opgelopen. De twintigjarige Hoofddorper klapte tijdens een testdag met hoge snelheid in de muur.

Van Kalmthout kon na zijn stevige crash eigenhandig uit zijn auto stappen. "Een vervelende zijwind veegde me in de muur", schreef hij na zijn ongeluk op Twitter.

"Ik heb mijn vinger gebroken, maar ben fit genoeg om het straks nog een keer te proberen. Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden aan het team. Deze dagen zijn bedoeld om zoveel mogelijk kilometers te maken en ik ben erg teleurgesteld dat dit nu niet lukt."

'VeeKay' bereidt zich in Indianapolis voor op het nieuwe IndyCar-seizoen, dat op 18 april met de Grand Prix van Alabama van start gaat op Barber Motorsports Park. Op 30 mei staat de prestigieuze Indy 500 op het programma.

Dit seizoen komt Van Kalmthout voor het tweede jaar op rij uit voor het team van Ed Carpenter Racing. Vorig jaar eindigde hij bij zijn debuutseizoen als veertiende in de prestigieuze Amerikaanse raceklasse.

IndyCar-coureur Van Kalmthout beleeft zware crash in Indianapolis
44
IndyCar-coureur Van Kalmthout beleeft zware crash in Indianapolis