Sterspeler Kevin Durant van Brooklyn Nets heeft een boete van 50.000 dollar (ruim 42.500 euro) gekregen wegens homofobe beledigingen aan het adres van acteur Michael Rapaport, heeft de NBA vrijdag bekendgemaakt.

Durant maakte in een privéconversatie op Instagram ruzie met Rapaport, waarna de acteur de uitspraken openbaar maakte. De basketballer schuwde in dat gesprek homofobe uitspraken niet.

Durant en Rapaport liggen sinds eind vorig jaar met elkaar overhoop, nadat de acteur de draak stak met een interview waarin Durant alleen met ja of nee op vragen antwoordde.

"Ik heb er spijt van dat mensen mijn taalgebruik hebben kunnen zien. Ik wil echt niet dat dit is wat de mensen van me zien of horen. Ik hoop de knop om te draaien en snel terug te keren op het veld", aldus Durant, die sinds medio februari aan de kant staat vanwege een hamstringblessure.

De elfvoudig All-Star, die de 27e positie op de topscorerslijst aller tijden van de NBA bezet, werd in 2017 en 2018 kampioen met Golden State Warriors. Hij speelt sinds 2019 voor Brooklyn Nets.