De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League Duitsland voor de tweede keer dit weekend verslagen. Na de 2-1 op zaterdag werd het zondag 3-0 in het Wagener Stadion in Amstelveen. De Nederlandse mannen verloren later op de dag wel van Duitsland: 3-1.

Oranje nam al in de tweede minuut de leiding via Pien Dicke. Uitblinker Lidewij Welten nam zowel de 2-0 als de 3-0 voor haar rekening. De eindstand was al na 36 minuten bereikt.

De score had nog verder kunnen oplopen. Caia van Maasakker raakte met een strafcorner de lat en in de rebound trof aanvoerder Eva de Goede de paal. In het vierde kwart miste Frédérique Matla nog twee grote kansen.

Voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan is het de achtste overwinning in tien duels in de Pro League. Zaterdag vierde Annan haar honderdste zege met Oranje in 120 interlands.

Duitsland is naar verwachting een van de belangrijkste concurrenten van Oranje op de komende Olympische Spelen in Tokio.

De hockeymannen redden het niet tegen Duitsland.

De hockeymannen redden het niet tegen Duitsland.
De hockeymannen redden het niet tegen Duitsland.
Foto: Pro Shots

Mannen opnieuw onderuit tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League opnieuw een nederlaag geleden tegen Duitsland. In het Amsterdamse Wagener Stadion werd het 3-1 voor de Duitsers.

Justus Weigand bezorgde Duitsland na elf minuten een voorsprong en Seve van Ass maakte in de 38e minuut gelijk. Met zijn tweede doelpunt van de middag bracht Weigand de bezoekers tien minuten voor tijd opnieuw aan de leiding. Mats Grambusch besliste het duel vlak voor tijd.

Zaterdag leed de ploeg van bondscoach Max Caldas al een 4-2-nederlaag tegen Duitsland. Een dag later kwam Nederland een stuk beter voor de dag, maar een nieuwe nederlaag kon niet worden voorkomen.

Oranje heeft van de elf gespeelde duels er slechts vier gewonnen. Voor Duitsland was het de derde zege in pas de zesde wedstrijd.