Tiger Woods is vol goede moed begonnen aan het herstel van de verwondingen die hij eerder deze week opliep bij een ernstig auto-ongeluk, zegt de golflegende vrijdag in een verklaring op zijn Twitter-account.

De vijftienvoudig majorwinnaar werd vrijdag naar het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles verplaatst. Woods gaat daar verder herstellen van de operatie die hij eerder deze week onderging in het Harbor-UCLA Medical Center in diezelfde Amerikaanse stad.

"Hij is verder behandeld aan zijn verwondingen en dat is allemaal succesvol verlopen", schrijft het management van Woods. "Tiger en zijn familie willen jullie bedanken voor alle mooie berichten en geweldige steun die ze hebben gekregen."

Woods raakte dinsdag zwaargewond bij een eenzijdig ongeval in zijn SUV, waarbij hij meerdere keren over de kop sloeg. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig gered worden en werd met spoed geopereerd aan enkele open breuken aan zijn rechterbeen en een verbrijzelde enkel.

De topgolfer reed vlak voor het ongeluk harder dan de maximaal toegestane snelheid, maar de Amerikaan hoeft niet te vrezen dat hij wordt vervolgd voor roekeloos rijden.

Het is niet bekend hoe lang Woods moet revalideren. De golflegende, die in zijn loopbaan al werd geplaagd door rugproblemen, beleefde in 2019 een historische comeback door na veertien jaar weer de Masters te winnen.

Auto Tiger Woods over de kop geslagen: topgolfer naar ziekenhuis
47
Auto Tiger Woods over de kop geslagen: topgolfer naar ziekenhuis