Tiger Woods reed vlak voordat hij dinsdagochtend met zijn auto van de weg raakte "harder dan de normale snelheid", zo hebben de autoriteiten van het district Los Angeles dinsdagmiddag (lokale tijd) gemeld tijdens een persconferentie.

Woods zou dinsdagochtend de rand van de weg hebben aangetikt en vervolgens een boom hebben geraakt. Daarna vloog hij met zijn SUV meerdere keren over de kop. De voorkant van de auto werd daarbij volledig verwoest.

De autoriteiten bevestigen dat de 45-jarige golflegende met zware verwondingen aan zijn benen werd aangetroffen door de hulpdiensten. Hij zat bekneld en kon even later worden bevrijd. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden.

Er zou "geen enkel bewijs" zijn geweest dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed was.

Volgens de autoriteiten mag Woods van geluk spreken dat het interieur van zijn auto intact is gebleven en dat hij een gordel droeg. Een sheriff zegt dat het ongeluk anders waarschijnlijk fatale gevolgen zou hebben gehad.

Auto Tiger Woods over de kop geslagen: topgolfer naar ziekenhuis
47
Auto Tiger Woods over de kop geslagen: topgolfer naar ziekenhuis

Woods met succes geopereerd

In het ziekenhuis is Woods met succes geopereerd aan open beenbreuken, waarbij hij onder meer een staaf in zijn been en schroeven en pinnen in zijn voet en enkel kreeg. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Woods was in de jaren negentig van de vorige eeuw en het begin van deze eeuw de succesvolste golfer ter wereld door veertien majors te winnen. Daarna ging hij als gevolg van privéproblemen door een diep dal.

Na enkele moeizame jaren keerde Woods terug aan de top en in 2019 won hij op The Masters zijn vijftiende major.