Kimberley Bos is donderdag redelijk van start gegaan op het WK skeleton in het Duitse Altenberg. De 27-jarige Nederlandse staat halverwege op de veertiende plaats.

Na twee van de vier runs heeft Bos een achterstand van bijna twee seconden op de Duitse koploper Jacqueline Lölling. Vrijdag gaan de skeletonsters nog twee keer naar beneden.

Bos bezette na de eerste run de twaalfde plaats. Ze legde de eerste afdaling af in 59,10 seconden. In de tweede run startte ze iets beter, maar klokte ze wel een langzamere tijd: 59,62.

De Edese haalde dit seizoen in de wereldbeker geregeld het podium. Ze eindigde in het klassement op de derde plaats, achter de Oostenrijkse winnares Janine Flock en de Duitse Tina Hermann.

Bos werd vorige maand zesde op het EK in het Duitse Winterberg en kwam toen voor het eerst dit jaar niet op het podium terecht. De Russische Jelena Nikitina veroverde de titel.

Nikitina maakt ook nog altijd een goede kans op het winnen van het WK, want ze heeft slechts 0,11 seconden achterstand op Lölling. Hermann is de nummer drie, op 0,24 van de lijstaanvoerder.