De sterspelers in de NBA hebben geen zin in de jaarlijkse All-Star Game die begin volgende maand op het programma staat. LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard en James Harden vinden dat de wedstrijd tussen de beste spelers uit de Eastern en Western Conference vanwege de coronacrisis niet door moet gaan.

"Het is een klap in het gezicht van de spelers om nu een All-Star Game te houden. Ik heb nul energie en nul zin in zo'n wedstrijd", zei James, sterspeler van Los Angeles Lakers eerder deze week al. Hij kreeg bijval van andere topspelers.

"We weten allemaal waarom we deze wedstrijd moeten spelen. Het gaat puur om geld", voegt Leonard van LA Clippers toe. "Het is een kans om geld te verdienen. Geld wordt als belangrijker gezien dan gezondheid, dat is heel duidelijk."

"Maar het verbaast me ook niet echt. Dat we wedstrijden spelen terwijl er een pandemie aan de gang is en we te maken hebben met allerlei protocollen en regels, dat zegt genoeg."

'Die All-Star Game boeit me nu niets'

Het is de bedoeling dat de All-Star-Game op 7 maart wordt gespeeld in Atlanta. Volgens Antetokounmpo, sterspeler van Milwaukee Bucks, was de spelers aan het begin van het seizoen voorgehouden dat er helemaal geen All-Star Game zou komen.

"We kregen te horen dat die periode bedoeld was om wat tijd met onze families te besteden. Ik denk dat iedere basketballer daarnaar uitkeek. Die All-Star Game boeit me nu niets. Ik wil mijn familie zien", aldus de 26-jarige Griek.

Harden van Brooklyn Nets benadrukt dat de spelers toe zijn aan een korte rustperiode, in een seizoen waarin de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Volgens Chris Paul, voorzitter van de spelersvakbond, wil de NBA dat de wedstrijd er 'gewoon' komt. "We vragen feedback aan de spelers. Het is zaak dat zij veilig en gezond blijven."