Kevin Durant is in de nacht van vrijdag op zaterdag nog tijdens het duel van zijn ploeg Brooklyn Nets met Toronto Raptors van het veld gehaald nadat was gebleken dat een persoon met wie de basketballer contact had gehad positief is getest op het coronavirus.

Durant moest al op de bank beginnen omdat bij diezelfde persoon eerder op de dag een test met een onduidelijke testresultaat was afgenomen. Halverwege het eerste kwart kreeg hij toestemming om te spelen, waarna hij het veld betrad.

In het derde kwart werd Durant door een official naar de kant geroepen. Er bleek alsnog sprake van een positieve test en hij moest de zaal verlaten. Dat deed Durant, terwijl hij op weg naar de kleedkamer nog boos een fles water weggooide.

"Uit voorzorg is hij afgevoerd. Nu wordt onderzocht of hij inderdaad een nauw contact van de besmette persoon is", meldde de NBA later. Durant had inmiddels vanuit de catacomben zijn onvrede geuit via Twitter: "Free me (bevrijd me, red.)."

De NBA liet verder weten dat Durant in de laatste 24 uur drie keer negatief was getest, waarvan twee keer op vrijdag. Tot overmaat van ramp verloor Brooklyn Nets ook nog eens van Toronto Raptors: 117-123.

Durant speelt sinds 2019 voor Brooklyn Nets. De small forward was eerder actief bij Golden State Warriors (2016-2019) en Oklahoma City Thunder (2007-2016). Met Golden State Warriors werd hij in 2017 en 2018 kampioen.