Joost Luiten is vooralsnog goed bezig op het Saudi International, zijn derde grote toernooi van het jaar. Nederlands beste golfer staat na de eerste twee rondes gedeeld achtste en mag nog hopen op een topklassering in Saoedi-Arabië.

Luiten moest zijn tweede ronde zaterdag net als veel andere spelers nog afmaken. Hij kwam uit op 66 slagen, één minder dan op de openingsdag. Met een score van -7 geeft hij slechts drie slagen toe op de Nieuw-Zeelander Ryan Fox en de Schot Stephen Gallacher, die leiden.

Op vrijdag noteerde de 34-jarige Luiten vier birdies en kwam hij op de dertiende hole tot een bogey. Op de resterende vier holes van de tweede ronde voegde hij daar zaterdag een birdie aan toe.

Luiten is met ambities aan het nieuwe golfjaar begonnen. De Rotterdammer heeft een nieuwe caddie en een nieuwe coach en hoopt op termijn weer tot de vijftig beste spelers van de wereld te behoren.

Bij zijn eerste twee toernooien van 2021 lukte het Luiten nog niet om in de absolute top mee te doen. Bij zowel het Abu Dhabi HSBC Golf Championship als de Dubai Desert Classic eindigde hij in de middenmoot.