Joost Luiten staat er halverwege het HSBC Championship in Abu Dhabi goed voor. De Nederlandse golfer gaf zijn goede start vrijdag een passend vervolg en staat op de zestiende plaats in het klassement.

Luiten voltooide vrijdagochtend de ronde die hij donderdag niet kon afmaken wegens invallende duisternis. Hij kwam uiteindelijk uit op 69 slagen, 3 onder het baangemiddelde.

De Bleiswijker begon direct daarna ook goed aan de tweede ronde en noteerde op de eerste zeven holes drie birdies. In het restant lukte hem dat echter niet meer en op de zeventiende hole sloeg hij nog een bogey. Daardoor staat hij na twee dagen op -5.

Veel golfers konden hun tweede ronde op vrijdag niet afmaken vanwege invallende duisternis. De Engelsman Tyrrell Hatton, die zaterdag eerst nog vijf holes van zijn tweede ronde moet spelen, gaat aan kop met -12.

Luiten begon het seizoen deze maand met de ervaren Engelsman Jason Hempleman als nieuwe caddie. In Rob Mouwen, met wie hij eerder al samenwerkte, vond hij bovendien een nieuwe coach.

Nederlands beste golfer heeft zich in 2021 ten doel gesteld een toernooi te winnen en wil uiteindelijk terugkeren in de mondiale top vijftig. Momenteel staat hij op plek 167 van de wereldranglijst.