Handbalster Tess Wester vertrekt na dit seizoen bij de Deense club Odense. De 27-jarige keeper van Oranje gaat op zoek naar een nieuwe werkgever.

"Na drie jaar in Odense is het tijd voor een nieuw avontuur. Ik hoop dat we er nog een onvergetelijk seizoen van kunnen maken", aldus Wester. De Deense competitie loopt nog tot en met maart.

Wester keepte eerder jarenlang in de Duitse competitie. In 2018 stapte ze over van Bietigheim naar Odense. De keeper is bij de Deense club ploeggenote van mede-international Lois Abbingh en Nycke Groot, die aan het einde van dit seizoen stopt.

Oranje-internationals Dione Housheer, Bo van Wetering en Kelly Vollebregt komen in de zomer naar Odense. Ze hebben allemaal al een contract voor volgend seizoen getekend bij de Deense kampioenskandidaat.

Wester, die nog niet heeft bekendgemaakt waar ze haar clubcarrière vervolgt, is al jaren de keeper van Oranje en veroverde eind 2019 in Japan de wereldtitel met de Nederlandse ploeg.

Het EK van vorige maand in Denemarken verliep teleurstellend voor Nederland. Na zilver en brons op eerdere EK's wilde Oranje voor goud gaan, maar de wereldkampioen kwam niet verder dan de zesde plek.

Tess Wester beleefde onlangs een teleurstellend EK met Oranje.

Tess Wester beleefde onlangs een teleurstellend EK met Oranje.
Tess Wester beleefde onlangs een teleurstellend EK met Oranje.
Foto: ANP