Goedenavond en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle wedstrijden bij het WK darts. Veel plezier!

  • Vierde ronde
  • Uitslagen
  • Van Duijvenbode-Durrant 4-3
  • Van der Voort-Gurney 2-4
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 22:08
Luka Modric heeft geen woorden voor de overwinning van de Champions League. Hij wint voor de vijfde keer met Real Madrid de Champions League. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is ongelooflijk. We hebben karakter getoond. We hebben laten zien dat we over alle kwaliteiten beschikken om kampioen te worden.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 22:02
Wat een fenomenale redding van Courtois! Na de wedstrijd haalt hij zijn gram: "Dit is de beloning voor al het harde werken. Ik heb in Engeland niet het respect gekregen wat ik verdien. Er werd gezegd dat ik niet goed genoeg was. Ik ben blij met deze prestatie en hoe we als team hebben gespeeld."
Courtois voorkomt in CL-finale late gelijkmaker van Salah
35
Courtois voorkomt in CL-finale late gelijkmaker van Salah
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 22:00
Marcelo mag de beker optillen! Geen minuut gespeeld, maar de blijdschap is er niet minder om.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:56
En de overwinning van Real Madrid is goed nieuws voor Ajax! De Amsterdammers zitten volgend jaar in pot 1 voor de loting van de Champions League.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:53
De Cup met de Grote Oren gaat de lucht in door Marcelo! Het Madrileense feest kan beginnen! Het 'We Are The Champions' van Queen galmt traditiegetrouw door de speakers.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:51
De League Cup en de FA Cup werden gewonnen, maar de Premier League en de Champions League werden op een haar na niet gepakt. De teleurstelling overheerst bij The Reds.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:47
Carlo Ancelotti schrijft geschiedenis. Hij is de eerste coach die de Champions League (of Europacup I) vier keer weet te winnen.

  • 4 - Carlo Ancelotti
  • 3 - Bob Paisley
  • 3 - Zinédine Zidane
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:44
Na het landskampioenschap is de Champions League-titel ook binnen voor Real Madrid. Een ongekend seizoen voor de Spanjaarden. De laatste keer dat ze dit voor elkaar kregen, was in het seizoen 2016/2017.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:40
Deze man heeft er na vanavond heel wat fans bij. Courtois is de absolute uitblinker aan de kant van Real Madrid.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:38
En zo ziet teleurstelling eruit... Salah had de gelijkmaker op de schoen, maar geen bal ging langs uitblinker Courtois vanavond.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:36
Direct na afloop omhelzen de spelers elkaar. De tranen van blijdschap vloeien bij Real Madrid.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:32
AFGELOPEN! REAL MADRID WINT DE CHAMPIONS LEAGUE!

De Madrilenen flikken het gewoon weer! Voor de veertiende keer wint Real de Champions League, een ongelooflijke statistiek. Na het uitschakelen van PSG, Chelsea en Manchester City kun je dit ook geen onterechte Champions League-zege noemen.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:32
90+5' Van een slotoffensief is absoluut geen sprake. Real Madrid doodt de tijd en Courtois plukt maar weer eens een voorzet uit de lucht.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:30
Een onmogelijke redding van Courtois. Hoe vaak zullen de Liverpool-supporters nog terug gaan denken aan dit moment?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:28
90+1' De blessuretijd is ingegaan en Ceballos laat een enorme kans liggen. Liverpool is drukker met het tegenhouden van de counters dan dat het zelf kan aanvallen. Real pakt weer wat tijd met het nemen van een corner. Trekken ze dit over de streep?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:27
90' Voor Modric zit de finale erop. Hij wordt vervangen voor Ceballos.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:24
88' De absolute slotfase breekt aan en Real Madrid loert op de counter. Verdedigend staat het goed, kan Liverpool alsnog één keer door die defensie breken?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:20
83' Wauw, Courtois! Chapeau voor deze redding. Salah dribbelt de zestien in na een mooie lange bal en mag uithalen van dichtbij, maar Courtois brengt wederom redding. Hij is niet te passeren vandaag.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:19
82' Real Madrid wordt weer ver naar achteren gedrukt, maar als Keita met buitenkant voet wil uithalen, weet je dat het échte gevaar uitblijft. Zijn schot gaat ver over en naast.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:17
Het openingsdoelpunt van Vinícius Júnior in beeld! Houdt Real Madrid deze voorsprong vast?
Vinícius schiet Real Madrid op voorsprong in CL-finale
92
Vinícius schiet Real Madrid op voorsprong in CL-finale
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:14
76' Casemiro, wat doe je? Liverpool staat helemaal niet op te letten bij een vrije trap, Casemiro staat helemaal vrij, maar laat na om iets met de bal te doen. Liverpool leeft nog en brengt Roberto Firmino. Kan hij het verschil maken?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:12
Het staat inmiddels 1-0 door een goal van Vinícius Júnior, maar vlak voor rust leek Benzema de score al te openen. Bekijk hier het afgekeurde doelpunt van de spits terug.
Openingsgoal Benzema in CL-finale na minutenlang beraad afgekeurd
252
Openingsgoal Benzema in CL-finale na minutenlang beraad afgekeurd
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:08
69' Wéér Courtois. Liverpool moet er gek van worden. Hij gooit zich voor het schot van Salah.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:05
69' Liverpool is het sinds de goal even kwijt, maar mag nu wel een hoekschop nemen. Ook dit levert niks op.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:02
65' Wissel Liverpool! Luis Díaz kreeg de voorkeur in de basis, maar wordt nu toch afgelost door de Portugees Diogo Jota.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 21:01
64' Courtois moet zich strekken op het schot van Salah! De aanvaller van Liverpool krult 'm richting de verre hoek, maar de Belg laat zijn klasse maar weer eens zien.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:59
Een koud kunstje voor de Braziliaanse spits. Vinícius Júnior staat randje buitenspel, maar scoort wel. Het is zijn vierde dit toernooi.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:55
59' GOAL Real Madrid! 0-1

Real Madrid laat Liverpool komen en komen, maar is er dan zelf vervolgens razendsnel uit. Valverde geeft heel hard voor en Vinícius Júnior staat op de goede plek! Hij kan in een bijna leeg doel afwerken. Real op voorsprong!
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:54
56' Het spel ligt even stil omdat Militão behandeld moet worden. Hij krijgt de schoen van Luis Díaz per ongeluk op zijn hoofd.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:51
54' Liverpool schakelt weer een tandje bij. Mané en Alexander-Arnold schieten, beide schoten worden geblokt. Het blijft dus even zoeken.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:44
47' Luis Díaz wil koppen, maar wordt voldoende gehinderd! Een gevaarlijke situatie, maar Courtois hoeft niet in actie te komen.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:42
Aftrap tweede helft! Valt de beslissing in de komende 45 minuten, of komt er een verlenging aan te pas?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:36
De laatste drie keer dat het 0-0 bij rust stond in een Champions League-finale, viel de beslissing wel binnen 90 minuten.

  • 2020: Bayern-PSG 1-0
  • 2018: Real Madrid-Liverpool 3-1
  • 2013: Bayern-Dortmund 2-1
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:31
Hét moment van de eerste helft. Benzema lijkt te scoren, maar wordt direct afgevlagd voor buitenspel. De VAR steunt de beslissing, maar toch lijkt niet iedereen het erover eens te zijn. De bal belandt namelijk via de knie van Fabinho bij de Franse spits.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:26
Rust! Liverpool heeft eigenlijk de hele eerste helft het overwicht, maar Courtois blijkt een sta in de weg voor de Engelsen. Salah en Mané zijn dichtbij het openingsdoelpunt. Het is Karim Benzema die vlak voor rust wel het net vindt, maar hij staat een voetje buitenspel. Na 45 minuten spelen staat het 0-0, de beslissing moet in de tweede helft gaan vallen.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:25
40+3' Liverpool is erg slordig in deze fase vlak voor rust, maar komt er goed mee weg.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:25
Geen doelpunt voor Real Madrid. De VAR heeft alle lijntjes getrokken en Benzema staat inderdaad met een voetje buitenspel. De bal lijkt echter wel van de knie van Fabinho te komen... Hier zal nog wel over worden nagepraat.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:19
44' Goal Real afgekeurd!

Benzema loopt slim weg bij Robertson en komt uiteindelijk via de kluts weer terug bij de Fransman, die hem afwerkt. De VAR kijkt of het doelpunt terecht wordt afgekeurd... Is het wel of geen buitenspel?
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:17
40' Mané draait kort en knap weg, zijn schot wordt geblokkeerd door Militão. Liverpool laat weer van zich horen.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:14
36' Even een moment van opwinding in het stadion. Vinícius Junior speelt Konaté door de benen en verdient vervolgens een hoekschop. Daarna stuurt Alisson Luis Díaz diep weg, waarna Carvajal ingrijpt. Even ligt het spel even open en dat is fijn voor de neutrale toeschouwer.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:12
34' Kopbal Salah, maar die komt recht op Courtois af. Liverpool heeft inmiddels acht doelpogingen gehad, Real nog geen een. Het geeft het krachtsverschil goed weer.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:08
30' Een heel belangrijke ingreep van Alexander-Arnold. Vinícius Júnior lijkt te ontsnappen achter de Engelse defensie, maar de rechtsback steekt daar een stokje voor door zijn been te strekken en daarmee de bal te onderscheppen.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:06
30' De vuist bij Courtois is terecht. Hij behoedt zijn ploeg meermaals van een achterstand. Liverpool heeft de overhand in het eerste half uur.
Liverpool-Real Madrid · zaterdag 28 mei om 20:02
25' Alisson is scherp op de voorzet van Vinícius Júnior. Of was het een schot? De bal gaat in ieder geval hard richting de verre hoek. De keeper heeft 'm.