Badr Hari heeft zaterdag zijn kickboksgevecht met Benjamin Adegbuyi verloren. De zwaargewicht ging bij GLORY 76 in Rotterdam Ahoy in het begin van de derde ronde knock-out.

Het was de zestiende nederlaag in 123 duels in de carrière van Hari. Vooraf had de 36-jarige Amsterdammer, die uitkomt voor Marokko, een eenvoudige zege tegen de 35-jarige Roemeen voorspeld. "Ik sla hem in de eerste ronde knock-out, dit is makkelijk geld verdienen", zei hij.

Adegbuyi, een trainingspartner van Rico Verhoeven, bood in de gelijkopgaande eerste ronde goed partij. Hari kwam drie keer ten val, zonder daarvoor acht seconden te krijgen.

In de tweede ronde moest Adegbuyi wel behoorlijk incasseren en aan het einde ging hij voor acht seconden tegen het canvas. Hari probeerde het daarna af te maken, maar de bel voor het einde van de ronde kwam te vroeg.

Adegbuyi begon agressief aan de derde ronde. Hij sloeg Hari al snel voor acht seconden tegen de grond. Met een klap op Hari's neus volgde kort daarna de knock-out.

Terugblik: 'Fout van Hari werd slim afgestraft door Adegbuyi'
212
Terugblik: 'Fout van Hari werd slim afgestraft door Adegbuyi'

Verhoeven komt bij GLORY 77 in actie

GLORY 76 was het eerste evenement van de kicksportbond in coronatijd. Toeschouwers waren vanwege het coronavirus niet welkom in Ahoy. De locatie was door organisator GLORY zorgvuldig geheimgehouden om te voorkomen dat fans zich er zouden verzamelen.

Voorafgaand aan de confrontatie tussen Hari en Adegbuyi verdedigde de Fransman Cédric Doumbé met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht door zijn landgenoot Karim Ghajji in de derde ronde knock-out te slaan.

Doumbé zou het in Rotterdam aanvankelijk in een titelgevecht opnemen tegen Murthel Groenhart, maar de Amsterdammer moest zich een week van tevoren geblesseerd afmelden.

Op 30 januari neemt wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven het in een titelgevecht op GLORY 77 op tegen uitdager Jamal Ben Saddik.

Fotoserie: Badr Hari verliest op knock-out van Adegbuyi