Handbalster Yvette Broch kan begin volgend jaar bij Metz haar rentree in wedstrijdverband maken. De 29-jarige Westlandse is dinsdag door de Franse handbalbond speelgerechtigd verklaard voor de competitie en de Champions League.

Vorige maand werd bekend dat Broch ruim twee jaar na haar afscheid was teruggekeerd op het handbalveld. Ze besloot op eigen verzoek mee te trainen bij Metz, de club van Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade.

Aanvankelijk liet de 118-voudig Oranje-international (303 doelpunten) weten vooral te willen trainen bij de Franse club, maar daar is ze nu dus op teruggekomen.

"Ik ben de afgelopen jaren een ander persoon geworden, waarin ik het leven van een heel andere kant heb gezien", zei ze twee weken geleden bij de NOS. "Nu beleef ik handbal ook anders. Ik vind het heerlijk om weer op het veld te staan en echt te genieten. Dat is ook mijn intentie en verder zien we wel."

In augustus 2018 zette Broch abrupt een punt achter haar succesvolle carrière, omdat ze fysiek en mentaal volledig uitgeput was. Het is nog onduidelijk of Broch ook weer voor de Nederlandse ploeg wil uitkomen.

De cirkelspeelster veroverde met Oranje zilver op het WK van 2015 en het EK van 2016 en brons op het WK van 2017. Ze maakte ook deel uit van de ploeg die in 2016 als vierde eindigde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Van 2011 tot en met 2015 speelde Broch ook al voor Metz. Daarna vertrok ze naar de Hongaarse topclub Györi, waarmee ze onder meer twee keer de Champions League won.