Alyson Annan blijft langer aan als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. De 47-jarige Australische zette maandag haar handtekening onder een contract dat tot en met het WK van 2022 loopt.

De huidige verbintenis van Annan liep aanvankelijk tot en met de Olympische Spelen van dit jaar. Vanwege de verschuiving van het evenement naar volgend jaar tekende ze eerder al tot 2021 bij.

"Het Nederlands team speelt onder Alyson goed, verzorgd en dominant hockey. Met die insteek won het team de afgelopen drie jaar alle titels. Bij de KNHB is er veel vertrouwen in haar aanpak", zegt Jeroen Bijl, technisch directeur van de hockeybond.

Annan, die zelf ook geen reden ziet om te stoppen, is sinds 2015 bondscoach van Oranje. Ze leidde de ploeg in 2016 naar olympisch zilver, waarna Nederland onder meer één keer wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen werd.

Ook was Oranje onder het bewind van de Australische de beste op de Hockey World League van 2017, de Champions Trophy van 2018 en de FIH Pro League van 2019. Ze werd in 2017, 2018 en 2019 uitgeroepen tot beste vrouwelijke hockeycoach ter wereld.

In 2018 pakte Oranje onder leiding van Alyson Annan de wereldtitel. (Foto: ANP)