De nationale rugbyploeg van Nieuw-Zeeland heeft financieel zwaar te lijden onder de coronacrisis. De Nieuw-Zeelandse bond is op zoek naar investeerders voor de befaamde 'All Blacks'.

De financiële middelen van de Nieuw-Zeelandse ploeg zijn sinds de uitbraak van COVID-19 bijna gehalveerd. Het betekent onder meer dat de spelers inmiddels minder salaris ontvangen, al accepteren ze dat.

"We staan allemaal voor moeilijke tijden en zitten in hetzelfde schuitje. Sommige collega's en vrienden moeten ook bezuinigen", zei speler Beauden Barrett eerder deze week tegen NZ Herald.

Mogelijk biedt CVC Capital Partners uitkomst. Het bedrijf geldt als een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld, investeerde in coronatijd al in het internationale rugby en wordt nu ook genoemd als optie voor de Nieuw-Zeelandse ploeg.

De 'All Blacks' zijn de beroemdste rugbyploeg ter wereld. De Nieuw-Zeelanders behoren met een winstpercentage van 80 procent structureel tot de wereldtop en werden in 1987, 2011 en 2015 wereldkampioen. Op het WK van vorig jaar moesten ze genoegen nemen met de derde plek.