Annemarie Worst heeft zaterdag de Koppenbergcross op haar naam geschreven. De Nederlandse troefde landgenotes Lucinda Brand en Yara Kastelijn af in de veldritklassieker.

Zoals wel vaker in de recente veldritten waren het de Nederlandse vrouwen die de koers domineerden, maar Worst en Brand bleven van de favorieten als enige over op de Koppenberg. Worst wist haar landgenote bergop van zich af te schudden en zegevierde.

Het zilver ging naar de 31-jarige Brand en de acht jaar jongere Kastelijn stelde de bronzen medaille veilig. Ceylin del Carmen Alvarado, die de eerste twee veldritten in de Superprestige op haar naam schreef, moest al vroeg in de koers lossen.

Ook Denise Betsema kon niet mee met Worst, Brand en Kastelijn. Voor Worst is het de eerste overwinning van het seizoen. Ze moest in de door Alvarado gewonnen Superprestige-wedstrijden beide keren genoegen nemen met zilver.

Worst, Brand, Kastelijn, Alvarado en Betsema werden deze week net als Sophie de Boer opgenomen in de Nederlandse selectie voor de EK veldrijden. Dat toernooi wordt volgend weekend (7-8 november) gehouden in Rosmalen.