De Nederlandse hockeyers en hockeysters hebben donderdag beide ook hun tweede wedstrijd tegen Groot-Brittannië in de Pro League gewonnen. De mannen versloegen de Britten in Amstelveen met 3-1 en de vrouwen waren met 3-0 te sterk voor de regerend olympisch kampioen.

Mink van der Weerden bracht de Nederlandse mannen in de negende minuut op voorsprong uit een strafcorner. Op slag van rust zorgde Phil Roper, eveneens uit een strafcorner, voor de gelijkmaker.

In het laatste kwart leidde Jeroen Hertzberger Oranje in zijn 250e interland met twee doelpunten naar de winst. In de 47e minuut maakte hij uit een strafcorner de 2-1 en een minuut later was hij goed voor de eindstand.

Nederland, dat dinsdag in de eerste interland in acht maanden met 1-0 won van Groot-Brittannië, staat met zeventien punten uit acht wedstrijden tweede en heeft één punt achterstand op koploper België. Op 4 november staan de ploeg van bondscoach Max Caldas en België tegenover elkaar in Brussel.

De Nederlandse hockeysters vieren de 3-0 van Eva de Goede. (Foto: ANP)

Hockeysters steviger aan kop na zege

Bij de vrouwen opende Caia van Maasakker al na twee minuten de score uit een strafbal. Nog voor rust verdubbelde Frédérique Matla de marge uit een strafcorner en een kwartier voor tijd bepaalde Eva de Goede de eindstand uit een strafcorner.

Dinsdag rekende Oranje na shoot-outs af met Groot-Brittannië, nadat de wedstrijd na reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. De regerend wereldkampioen gaat met twintig punten uit zeven wedstrijden aan kop in de Pro League. Argentinië is met zeventien punten uit acht duels de nummer twee.

Op 4 november spelen de Nederlandse hockeysters de volgende wedstrijd in de Pro League. Dan wordt in Brussel gespeeld tegen België.

De Nederlandse hockeyploegen speelden dinsdag hun eerste interland sinds februari. Vanwege de coronacrisis werden alle wedstrijden in de Pro League uitgesteld. Ook de Olympische Spelen in Tokio, waarvoor beide Oranje-teams zich hadden geplaatst, werden met een jaar verplaatst.