NASCAR heeft coureur Kyle Larson maandag toestemming gegeven om weer terug te keren bij de autosportorganisatie. De Amerikaan werd in april nog geschorst vanwege racistisch taalgebruik.

Larson deed een half jaar geleden mee aan de virtuele race Monza Madness, waarbij hij het woord nigger gebruikte tegen zijn spotter (een teamgenoot die de coureur vertelt wat er om hem heen gebeurt).

Het leverde de 27-jarige coureur een storm van kritiek op. Zijn team, Chip Ganassi Racing, zette hem op straat en niet veel later besloot NASCAR over te gaan tot een schorsing.

"NASCAR blijft zich inzetten voor diversiteit in de sport. Kyle Larson heeft voldaan aan de gestelde eisen en heeft zelf ook een aantal maatregelen genomen", zegt de organisatie over het opheffen van de schorsing.

"Hij kan daardoor voor verbinding gaan zorgen. Onder voorwaarden krijgt hij toestemming om vanaf 1 januari 2021 weer terug te keren in alle NASCAR-gerelateerde activiteiten."

Larson stond zevende in het klassement op het moment dat hij werd geschorst. Er staan dit NASCAR-seizoen nog drie races op het programma.

Kyle Larson gebruikt het n-woord tijdens virtuele race
25
Kyle Larson gebruikt het n-woord tijdens virtuele race